Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στα Βίλια (παλαιότερα Ειδυλλία) είναι ένα ορεινό χωριό της Αττικής χτισμένο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα, στην Ελλάδα. Το υψόμετρο των Βιλίων αρχίζει από τα 500 μέτρα και τελειώνει στα 700 περίπου μέτρα.

Το φιλμ ανοίγει με το χωριό. Απόψεις απ’ τους δρόμους του με τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα να κυριαρχεί. Σ’ έναν δρόμο, αρκετοί περαστικοί, αυτοκίνητα εκείνης την εποχής και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία που έχει στην κορυφή του ένα στολίδι με το έτος 1969. Άντρες καλοντυμένοι πηγαινοέρχονται ενώ φαίνεται και μια ταμπέλα να γράφει «πετρογκάζ» και μια πινακίδα της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74) που γράφει «όχι εις τον κομμουνισμόν - ναι εις στο έθνος».

Η εικόνα αλλάζει και βλέπουμε ένα λευκό αυτοκίνητο σ’ ένα δασάκι με μια γυναίκα με λευκό παλτό να βγαίνει απ’ αυτό, ένας ηλικιωμένος άντρας έρχεται προς το μέρος της κάμερας κι μια γυναίκα με γαλάζιο παλτό μαζεύει τα φύλλα.

Ο φακός μας δίνει πλάνα απ’ το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Κριεμάδι, και τον ηλικιωμένο άντρα να θαυμάζει το τοπίο ενώ αργότερα τον βλέπουμε να μαζεύει μούσμουλα απ’ το δέντρο. Ένα πλάνο της περιοχής, η γυναίκα με το λευκό παλτό στο βάθος και απόψεις απ’ το εκκλησάκι. Ο άντρας με τη γυναίκα απολαμβάνουν την φύση και έπειτα εκείνη μαζεύει λουλούδια πίσω απ’ τον ναό. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει πλάνα μέσα απ’ την εκκλησία με μια γυναίκα να προσκυνάει κι ύστερα την παρέα του που απολαμβάνει την θέα. Το φιλμ κλείνει με τις δυο γυναίκες να μοιράζονται τα λουλούδια.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
100

Φορμά
8mm