Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Ύδρα, ένα νησί του Αργοσαρωνικού, στην Ελλάδα. Είναι ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί.
Το φιλμ ανοίγει με τον παραλιακό δρόμο του λιμανιού. Βλέπουμε κόσμο να πηγαινοέρχεται, καταστήματα, την κτιριακή δομή της πόλης καθώς και το καμπαναριό του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το ρολόι. Τα πλάνα συνεχίζουν με τα δίχτυα των ψαράδων να είναι απλωμένα στην αποβάθρα. Μια γυναίκα ποζάρει στον φακό δείχνοντας τα δίχτυα κι ο φακός εστιάζει στην δουλειά των ψαράδων.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει την ζωή στο λιμάνι. Δυο γυναίκες με μαγιό κάθονται σ’ ένα πεζούλι, ένας ζωγράφος ζωγραφίζει το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες, ένας άντρας στέκεται και θαυμάζει τη θέα δίπλα από ένα κτήριο με την ταμπέλα «Λαγουδέρα». Κόσμος τριγύρω, γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία κι η κάμερα μας δείχνει το κτήριο που στεγάζονταν η «λαγουδέρα» από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ένα θρυλικό μαγαζί την δεκαετίας του ’60 με ατελείωτα πάρτι που έκαναν γνωστή την Ύδρα σε όλο τον κόσμο.

Ένα πλοίο μπαίνει στο λιμάνι και ο φακός μας δείχνει το Όρος Έρως. Η εικόνα αλλάζει με πλάνα απ’ τα σοκάκια. Τουρίστες χαζεύουν στα καταστήματα σουβενίρ, ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε μια γυναίκα κι έπειτα στο κοντομάνικο μπλουζάκι που του δείχνει με τη φράση «Greece for lovers». Ένας άντρας με μαγιό στο λιμάνι. Μια γυναίκα εξερευνά τα σοκάκια δείχνοντας κάτι στον κινηματογραφιστή κι έπειτα ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Το φιλμ κλείνει με ένα πανοραμικό πλάνο ολόκληρης της πόλης και του λιμανιού από ψηλά την ώρα που δύει ο ήλιος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
97

Φορμά
Super 8mm