Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Βενετία, μια πόλη στη βορειοανατολική Ιταλία και πρωτεύουσα της περιοχής Βένετο. Είναι χτισμένη σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται με κανάλια και συνδέονται με πάνω από 400 γέφυρες.

Το φιλμ ανοίγει με κόσμο να περπατάει σε μια γέφυρα του καναλιού που καταλήγει στο Παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia), ένα παλάτι αριστουργηματικής Γοτθικής αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco) η οποία έχει τον χαρακτηρισμό «το σαλόνι της Ευρώπης» (η απόδοση ανήκει στο Ναπολέοντα αν και δεν έχει αποδειχθεί). Η κάμερα εστιάζει στην γλυπτική διακόσμηση που κοσμεί μια απ’ τις γωνίες και έπειτα στις κολώνες του κτιρίου ενώ ένα ζευγάρι κατευθύνεται προς το μέρος της.

Στην συνέχεια η παρέα μαζί με ντόπιους παίρνουν θέση για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει μια γυναίκα που πουλάει τροφή για περιστέρια και αρκετά περιστέρια τριγύρω. Η γυναίκα της παρέας τους ρίχνει τροφή κι αυτά μαζεύονται.

Το φιλμ κλείνει με τις γυναίκες της παρέας να ταΐζουν και να διασκεδάζουν με τα περιστέρια καθώς αυτά, εξοικειωμένα με τον κόσμο, κάθονται στα χέρια τους για να φάνε.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
117

Φορμά
8mm