Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Αννόβερο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του ομόσπονδου κράτους της Κάτω Σαξωνίας, στη Γερμανία.

To φιλμ ανοίγει με την πρόσοψη του ξενοδοχείου Central Hotel Kaiserhof κι ένα λεωφορείο της εποχής να έχει σταματήσει στην στάση, καθώς διακρίνουμε στα αριστερά και το πολυκατάστημα Kaufhof (σήμερα Galeria). Το φιλμ συνεχίζει με πλάνα των λεωφορείων ένα εκ των οποίων το φέρει το διαφημιστικό της εταιρίας Miele. Στέκεται για λίγο στο κτίριο που στεγάζει την ασφαλιστική εταιρία Erste Allgemeine Versicherungs-AG κι έπειτα ο κινηματογραφιστής μάς δείχνει το κέντρο, την κίνηση στους δρόμους με τις οδικές ταμπέλες και τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, πεζούς να πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους αλλά και την κτιριακή δομή της πόλης.

Η κάμερα εστιάζει για λίγο στα κιόσκια με περιοδικά και εξώφυλλα της εποχής και σταματάει στο κτίριο Anzeiger-Hochhaus που χτίστηκε το 1928 από τον εκδότη August Madsack, φιλοξένησε το εκδοτικό και τυπογραφείο του "Hannoverschen Anzeiger” και το πλανητάριο της πόλης βρισκόταν κάποτε κάτω από τον τρούλο ύψους 17 μέτρων. Το κτίριο ύψους 51 μέτρων με τη χαρακτηριστική πρόσοψη σε στιλ εξπρεσιονισμού από τούβλα είναι μοναδικό για τη γερμανική κατασκευή ουρανοξυστών με τον θόλο του επενδεδυμένο με χαλκό. Στη συνέχεια βλέπουμε λεωφορεία εκείνης της εποχής στην στάση καθώς και τον κόσμο.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα εν κινήσει από τη διαδρομή που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής με τον τρούλο του κτιρίου από το νέο δημαρχείο να ξεχωρίζει μιας και το εξωτερικό του μοιάζει με αρχαίο κάστρο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
122

Φορμά
8mm