Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Μικρό Χωριό, είναι ένα ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 950 μέτρων στις πλαγιές του όρους Χελιδώνα, στην πλαγιά απέναντι από το Μεγάλο Χωριό. Υπάγεται στο Δήμο Καρπενησίου και απέχει 17 χλμ. από το Καρπενήσι.

Το φιλμ ανοίγει με μια οδική ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι αριστερά στα 17 χιλιόμετρα είναι το Μικρό Χωριό ενώ στα 15 το Μεγάλο Χωριό, στο βάθος υπάρχει μια ακόμα ταμπέλα που μπορούμε να διακρίνουμε “ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ”. Βλέπουμε πλάνα της διαδρομής τα οποία είναι τραβηγμένα απ’ το αυτοκίνητο εν κινήσει, συναντώντας μια αγελάδα ενώ λίγο πιο κάτω μια μαυροφορεμένη γυναίκα με το φορτωμένο γαϊδουράκι της.

Ένα γενικό πλάνο του χωριού με το βουνό Χελιδώνα να ξεχωρίζει και πάλι στον δρόμο. Μπροστά μια κατσικούλα την οποία ο κινηματογραφιστής ακολουθεί για λίγο και τέλος, άφιξη στο χωριό.

Βλέπουμε τα σπίτια του χωριού, τον κινηματογραφιστή να ανεβαίνει σ’ ένα λοφίσκο, να κατεβαίνει και στη συνέχεια τη συνοδό του να περιπλανιέται στο δάσος πλησιάζοντας τον ποταμό Καρπενησιώτη. Το φιλμ κλείνει με τη γυναίκα να πετάει πέτρες στον ποταμό παίζοντας και χαμογελώντας στον φακό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
90

Φορμά
Super 8mm