Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Αίγινα, ένα νησί του Σαρωνικού κόλπου. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της νήσου.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα τραβηγμένα από το αυτοκίνητο εν κινήσει. Βλέπουμε την παραλιακή οδό της πόλης της Αίγινας με την εκκλησία Παναγίτσα (Εισόδια της Θεοτόκου) να ξεχωρίζει, άμαξες, αυτοκίνητα εκείνης της εποχής και αρκετό κόσμο να κάνει την βόλτα του ενώ από την απέναντι πλευρά, είναι οι ταβέρνες, τα καφέ καθώς και υπόλοιπα κτήρια της πόλης.

Όσο το αυτοκίνητο συνεχίζει την πορεία του, βλέπουμε τη διαδρομή. Τον παραλιακό δρόμο με μικρούς λοφίσκους, βάρκες αραγμένες και καταλήγει σε ένα μικρό λιμανάκι. Παρατηρούμε πλάνα από την προβλήτα, ένα παραλιακό καφέ-εστιατόριο και μια σανίδα windsurf να ξεχωρίζει. Στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής μας δείχνει την παρέα του. Ένας άντρα με ένα ζευγάρι και μια μεσήλικη γυναίκα που κοιτάει την κάμερα έχοντας δίπλα της έναν ηλικιωμένο.

Το φιλμ κλείνει με το ζευγάρι και τον άντρα να στέκονται δίπλα στο θρυλικό για την εποχή Volkswagen Τ2 Microbus. Η χαμογελαστή γυναίκα φοράει στο σκυλάκι της το λουρί του, το παίρνει αγκαλιά και πλησιάζουν μαζί την κάμερα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
41

Φορμά
8mm