Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε σε αγροτική οικία μεταξύ του Αργολικού και Νέας Τίρυνθας στην Αργολίδα, στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνο από την αυλή του σπιτιού, όπου ένας νεαρός άνδρας με ψάθινο καπέλο έχει αναλάβει το σούβλισμα του κατσικιού, που αποτελεί χαρακτηριστικό πασχαλινό έθιμο στην Ελλάδα και συμβαίνει την ημέρα μετά την Ανάσταση, σηματοδοτώντας τη λήξη της νηστείας.

Βλέπουμε την παρέα να καλωσορίζει τα άτομα που μόλις έφτασαν για να γιορτάσουν μαζί την ημέρα του Πάσχα. Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού και μας δείχνει από ψηλά τη διαδικασία του σουβλίσματος.

Στο επόμενο πλάνο, το φαγοπότι έχει ήδη ξεκινήσει. Όλη η παρέα στέκεται πάνω από το τραπέζι που είναι ακουμπισμένο το κατσίκι και δοκιμάζουν. Σιγά σιγά καταφθάνουν οι σαλάτες και τα συνοδευτικά πιάτα. Δύο νεαροί κάθονται στον ήλιο, στις κλασικές ξύλινες καρέκλες με τη ψάθα και στη συνέχεια, ένας από την παρέα αποχωρεί, τον βλέπουμε να χαιρετά καθώς βγαίνει από την αυλή.

Ακολουθούν πλάνα με τρία άτομα που παίζουν με μια μπάλα ποδοσφαίρου, ένας κρατά ένα ποτήρι μπύρας στο χέρι του και μπουγελώνει τον φίλο του. Η ταινία κλείνει με έναν άνδρα που βαράει σουτ και έναν δεύτερο που το αποκρούει και έπειτα, ο πρώτος τρέχει προς την κάμερα γελώντας.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
116

Φορμά
8mm