Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών του νομού Αργολίδας, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Η αρχαία πόλη των Μυκηνών κατά τη 2η χιλιετία π.Χ αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού. Ο αρχαιολογικός της χώρος περιλαμβάνει το κάστρο και την ακρόπολη, τα απομεινάρια του οικισμού της αρχαίας πόλης, το νεκροταφείο, καθώς και το ιερό.

Αρχικά, βρισκόμαστε στο δρόμο Μυκηνών - αρχαιολογικού χώρου και παρακολουθούμε λήψεις από τα τείχη του κάστρου της αρχαίας πόλης. Ενώ στη συνέχεια, βλέπουμε τη Πύλη των Λεόντων, που ήταν η κύρια είσοδος της ακρόπολης. Η Πύλη, η οποία οικοδομήθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα π.Χ., αποτελούσε το σύμβολο ισχύος της πόλης.

Ο κινηματογραφιστής μας δίνει ένα πανοραμικό πλάνο του αρχαιολογικού χώρου, από την ακρόπολη. Πίσω από τα οχυρωματικά τείχη βλέπουμε το πάρκινγκ. Ακολουθούν λήψεις από την παρέα του καθώς περιπλανώνται στην ακρόπολη, μια γυναίκα με πράσινο φόρεμα κατηφορίζει τον χωμάτινο δρόμο ανάμεσα στα τείχη.

Η κάμερα μας δείχνει από ψηλά τους βασιλικούς τάφους του 16ου αιώνα π.Χ., ενώ στο βάθος ένα λεωφορείο αναχωρεί από τον χώρο του πάρκινγκ με προορισμό τις Μυκήνες. Η κάμερα ακολουθεί τη πορεία του λεωφορείου στη στέρφα πεδιάδα των Μυκηνών.

Τέλος, βλέπουμε τη παρέα να περνά από την Πύλη των Λεόντων, καθώς η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών φτάνει στο τέλος της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
107

Φορμά
8mm