Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Φαλάσαρνα, στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης, του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας.

Η αρχαία πόλη της Φαλάσαρνας χτίστηκε στις αρχές του 6ο αι. π.Χ, στο ακρωτήρι Καστρί, της χερσονήσου της Γαμβούσας. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει την ακρόπολη, το λιμάνι και το νεκροταφείο.

Ο κινηματογραφιστής πραγματοποιεί μια στάση στον περιφερειακό δρόμο, καθ’ οδόν για τον αρχαιολογικό χώρο και μας δείχνει από μακριά το Καστρί, κάτω από αυτό μπορούμε να διακρίνουμε την αμμουδερή παραλία. Στη συνέχεια, με ένα πανοραμικό πλάνο, βλέπουμε την πεδιάδα πάνω από τη παραλία, ενώ μία γυναίκα από τη παρέα περνά μπροστά από την κάμερα.

Έπειτα, παρακολουθούμε λήψεις με θέμα τον «θρόνο» της Φαλάσαρνας, που πιθανολογείται πως ήταν αφιερωμένος στην Αστάρτη, θεότητα των Φοινίκων και προστάτιδα των ναυτικών, καθώς δύο άτομα τον προσεγγίζουν και τον περιεργάζονται.

Ακολουθούν λήψεις στην ακρόπολη, η οποία χτίστηκε των 4ο αι. π.Χ και περιελάμβανε δύο ναούς και διάφορα δημόσια κτήρια, ακόμη περιβαλλόταν από οχυρωματικά τείχη με αμυντικούς πύργους και προμαχώνες, τα ερείπια των οποίων μας δείχνει ο κινηματογραφιστής.

Έπειτα, ακολουθούμε την πορεία της γυναίκας της παρέας, η οποία κατευθύνεται προς την παραλία της Φαλάσαρνας. Ένας νεαρός άνδρας στέκεται στους βράχους που περιβάλλουν την αμμουδιά, ενώ ένας γηραιότερος κατηφορίζει προς την ακτή.

Η ταινία κλείνει με πλάνα από τους λιγοστούς λουόμενους της παραλίας, καθώς απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
147

Φορμά
8mm