Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ένας μεσήλικας άντρας προχωρά στην παραλία Κορφαλώνας, στο νομό Χανίων της Κρήτης, ενώ τον ακολουθεί μια, παραδοσιακά, μαυροντυμένη ηλικιωμένη γυναίκα.

Καθώς βλέπουμε τη γυναίκα να περπατά διακρίνουμε στο φόντο τμήματα της μεγάλης ακτογραμμής, που ξεκινάει από την Κίσσαμο και καταλήγει στη χερσόνησο του Ροδωπού, τα νερά του Κόλπου της Κισσάμου, αλλά και τους λόφους και τις ορεινές μάζες που τον περικλείουν.

Οι δύο φτάνουν σε μια χειροποίητη, από καλάμια και ξύλα, καλύβα, η ηλικιωμένη ακουμπά σε ένα υποστηρικτικό ξύλο της ιδιότυπης κατασκευής και ο μεσήλικας μπαίνει σ’ αυτήν, προφανώς για να φορέσει το μαγιό του.

Η ηλικιωμένη κρατάει μια πετσέτα θαλάσσης ενώ στο κάδρο εισέρχεται νεαρός άντρας, ο οποίος συνομιλεί μαζί της, καθώς και μια μεσήλικη γυναίκα.

Στο επόμενο πλάνο η ηλικιωμένη κάθεται στην άμμο της παραλίας και η άλλη γυναίκα της συντροφιάς με τον μεσήλικα προχωρούν μέσα στη θάλασσα.

Ακολουθούν γενικά πλάνα της παραλίας με τα μέλη της οικογένειας να απολαμβάνουν το μπάνιο ή τη βόλτα τους.

Παρακολουθούμε δύο άνδρες να παίζουν με μια μπάλα μέσα στη θάλασσα. Πλάνο από το εσωτερικό της καλαμένιας καλύβας και καθώς ο ήλιος πέφτει βλέπουμε έναν άνδρα να περπατά στην παραλία, ενώ στο βάθος υπάρχει κάποια παλιά βιοτεχνία.

Στη συνέχεια βλέπουμε μια γυναίκα να κατευθύνεται προς την όχθη του Τυφλού ποταμού και να συνομιλεί με έναν άντρα, ο οποίος βρίσκεται στην απέναντι όχθη και έχει φέρει τα ζώα του για να πιουν νερό.

Ο ποταμός Τυφλός πηγάζει από το όρος Δίκαιος και εκβάλει στον κόλπο της Κισσάμου, ενώ διέρχεται μέσα από το Φαράγγι των Τοπολίων, στην δυτική πλευρά του νομού Χανίων. Ένα πλάνο της κοίτης και της ήσυχης ροής του ποταμού. Στο βάθος κορυφογραμμές λόφων και ορεινών μαζών της δυτικής Κρήτης.

Ένας άντρας χαιρετά την κάμερα καθώς έρχεται από την καλύβα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
131

Φορμά
8mm