Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πίσω από μια αραχνοΰφαντη κουρτίνα και δυο μικρά γλαστράκια που κοσμούν το παράθυρο, μία αερογέφυρα διασχίζει κάθετα ένα σύμπλεγμα αυτοκινητόδρομων στην Νέα Υόρκη και στο βάθος συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Πανοραμικά πλάνα της περιοχής καθώς αυτοκίνητα κινούνται επί του οδοστρώματος της αερογέφυρας και ακολούθως πλάνα καθώς ο κινηματογραφιστής με την συντροφιά του επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο. Μεταφερόμαστε στο παγκόσμιου κέντρο εμπορίου (Δίδυμοι Πύργοι) και ο φακός ακολουθεί από κάτω προς τα πάνω τους δίδυμους γίγαντες, όπου διακρίνονται οι υπό κατασκευή τελευταίοι όροφοι του ενός.

Είναι οι πύργοι που 29 χρόνια μετά θα δεχθούν τρομοκρατικό χτύπημα και η ανθρωπότητα θα παρακολουθήσει σοκαρισμένη σε απ' ευθείας μετάδοση από την τηλεόραση, τους δυο γίγαντες να λιώνουν σαν κερί. Έκτοτε η ματιά των περισσοτέρων στον κόσμο θα αλλάξει ριζικά και ο φόβος θα φωλιάσει στις δυτικές κοινωνίες.

Αμέσως μετά το κτίριο του Κράισλερ, του αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Βαν Άλεν, κατασκευασμένο το 1928, ίσως το καλύτερο δείγμα Αρτ Ντεκό αρχιτεκτονικής.

Στην συνέχεια του φιλμ πλάνα από τους εσωτερικούς κήπους του ιδρύματος Φορντ, σχεδιασμένο από την εταιρεία Kevin Roche John Dinkeloo and Associates LLC κατασκευής του 1968 και εν συνεχεία από ένα τρακαρισμένο αμάξι σε δρόμο του Μανχάταν.

Το φιλμ κλείνει με λήψεις από την κτιριακή δομή του Μανχάταν και στιγμές από την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Λεωφόρο Μάντισον στη γωνία με την 85η Οδό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
106

Φορμά
8mm