Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα, ένα νησί του Σαρωνικού Κόλπου.

Ο ναός οικοδομήθηκε περίπου το 500-490 π.Χ. και ήταν αφιερωμένος στην Αφαία, που ταυτίζεται πιθανότατα με κρητική θεότητα.

Ο ναός είναι δωρικού τύπου και κατασκευάστηκε από πωρόλιθο που υπήρχε στο νησί, ενώ για τα αετώματά του χρησιμοποιήθηκε μάρμαρο παριανής προέλευσης και φέρουν διάκοσμο με θεματολογία εμπνευσμένη από τον Τρωικό Πόλεμο. Στις παραστάσεις των αετωμάτων κυριαρχεί η μορφή της θεάς Αθηνάς, με την οποία αργότερα ταυτίστηκε ο ναός.

Αρχικά βλέπουμε τον ναό της Αφαίας και στη συνέχεια, η κάμερα τον πλησιάζει. Το επόμενο πλάνο μας δείχνει την αναρτημένη ανακοίνωση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου. Ο κινηματογραφιστής βρέθηκε στον χώρο ενώ αυτός ήταν κλειστός και συνεπώς δεν μπόρεσε να τον επισκεφτεί. Έπειτα, παρακολουθούμε ένα ακόμη πλάνο από τον ναό, αυτή τη φορά από διαφορετική οπτική γωνία.

Ακολουθεί, πανοραμικό πλάνο που μας δείχνει το τοπίο από το σημείο του ναού. Μπορούμε να διακρίνουμε τον μικρό οικισμό της Αγίας Μαρίνας και τη θάλασσα στο βάθος και επανερχόμαστε στον ναό. Ακόμη, ο κινηματογραφιστής μας δείχνει δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα, που ανήκουν στον ίδιο και την παρέα του, καθώς ετοιμάζονται για αναχώρηση.

Τέλος, ένα τουριστικό μαγαζί, που πουλά πλεκτές τσάντες και ψάθινα καπέλα, εκθέτει το εμπόρευμά του στα δέντρα, στον περίβολο του ναού.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
34

Φορμά
8mm