Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πατρινό Καρναβάλι. Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας, αλλά και από τα μεγαλύτερα σε συμμετοχή καρναβαλιστών στον κόσμο!

Το πρώτο πλάνο μας πληροφορεί πολύχρωμα για το Καρναβάλι στις 4 Μαρτίου 1979 και μετά βλέπουμε ένα μεγάλο αγριεμένο πίθηκο να φοράει στο λαιμό μια ταμπελίτσα με τη λέξη ΕΟΤ.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Πάτρας και του καρναβαλιού. Στην Πλατεία Γεωργίου Α’ την Κυριακή, για τη Μεγάλη Παρέλαση. Πλήθος κόσμου και καρναβαλιστές και άρματα, σε κατάσταση αναμονής για το ξεκίνημα του μεγάλου πανηγυριού. Πλάνα κόσμου που συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια για να δει το μεγάλο θέαμα. Άρματα πηγαινοέρχονται, ένας αστυνόμος φυσάει τη μύτη του σε ένα μαντήλι, κίνηση μεγάλη στην οδό Κορίνθου από κόσμο που πηγαίνει προς την πλατεία.

Πλάνο από ψηλά της πλατείας των Τριών Συμμάχων με το περίφημο άνθινο ρολόι, με πλήθος κόσμου, αυτοκινήτων, κάποιων μικρών αρμάτων και στο βάθος το λιμάνι και ο μόλος. Μια μεγάλη παρέα με ρόπαλα στο χέρι προχωράει με... άγριες διαθέσεις!

Και βλέπουμε το ξεκίνημα της μεγάλης παρέλασης με την μπάντα του δήμου και ένα μεγάλο άρμα από πίσω. Ύστερα, ένα χαρακτηριστικό άρμα του 1979. Τον ξεπεσμένο αριστοκράτη. Επίσης άρμα για τα παιδιά του σωλήνα και τέλος το ανθοστόλιστο άρμα με τη βασίλισσα του καρναβαλιού.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Τριτάκης Βασίλης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
180

Φορμά
Super 8mm