Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
175

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Αχίλλειον Μαγνησίας , καλοκαίρι 1973. Προσκοπική Κατασκήνωση από κοινού, του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου και του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου. Οι πρόσκοποι ετοιμάζονται για αναφορά, χαιρετούν τη Σημαία στον Ιστό και παρατάσσονται εμπρός από τις μεγάλες υφασμάτινες σκηνές τους – είχαν ξεμείνει από τους σεισμούς του 1955 στον Βόλο και δωρίστηκαν στην Τοπική Εφορία Βόλου.

Ετοιμασίες στην τραπεζαρία για φαγητό. Φαίνεται η διαφορά στις στολές του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων που φορούν μπλε στολή, μπλε μαντήλι και μπλε κάλτσες και το ναυτικό καπέλο, και του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου όπου οι Δασοπρόσκοποι φορούν φαιά στολή, πράσινο μαντήλι και κάλτσες και το πανάκριβο δερμάτινο πλατύγυρο.

Ο κεντρικός Ιστός της κατασκήνωσης με την χειροποίητη περίφραξη. Έπαρση σημαίας και αναφορά.

Οι δύο αρχηγοί των Συστημάτων Αθανάσιος Πουρναράς, του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου και Μίμης (Δημήτριος) Μπαϊρκτάρης , του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου έχουν το γενικό πρόσταγμα. Παρακολουθούμε έπαρση Σημαίας , υποστολή και δίπλωμα της Σημαίας σε τρίγωνο – τυρόπιτα, και αλλαγή βάρδιας παράδοση παραλαβή.

Η ενωμοτία του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου φωτογραφίζονται σε παράταξη μπροστά από την σκηνή τους ενώ οι αντίστοιχοι του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων φωτογραφίζονται μπροστά από τον ιστό .

Τελετή λήξης με την Πυρά και πρωινό με θέα τον Παγασητικό – ο Αρχηγός του 7ου Συστήματος μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο προσέλευσης στο πρωινό.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος