Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας στις πλαγιές του Ελικώνα.

Το φιλμ ανοίγει με τη συντροφιά του κινηματογραφιστή και άλλους επισκέπτες να περπατούν στα λιθόστρωτα μονοπάτια κατευθυνόμενοι προς την Ιερά Μονή. Ο φακός μας μεταφέρει στον προαύλιο χώρο του καθολικού όπου διακρίνουμε την τράπεζα, τον εξωτερικό διάκοσμο του καθολικού με φόντο τα κελιά των μοναχών.

Ο κινηματογραφιστής ακολουθεί τους επισκέπτες στο εσωτερικό του καθολικού και αμέσως μετά περιπλανιέται στα ψηφιδωτά επάνω στα σταυροθόλια του ναού. Ο ναός είναι σταυροειδής και σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνέχεια του φιλμ ακολουθούμε την συντροφιά καθώς βαδίζει κάτω από τις πέτρινες καμάρες στήριξης του καθολικού, για να περάσει μπροστά από την πέτρινη κρήνη και να βρεθεί στον προαύλιο χώρο του μοναστηρίου που φιλοξενεί μικρό τουριστικό συγκρότημα. Ακολούθως παρακολουθούμε πλάνα από την πανοραμική θέα με φόντο την κορυφογραμμή του Ελικώνα.

Το φιλμ κλείνει με την παρέα να κατευθύνεται προς το πάρκινγκ καθώς αναχωρεί δίνοντάς μας πλάνα από τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τον αμυντικό πύργο όπου στεγάζεται το καμπαναριό, το καθολικό και τις χιονισμένες κορφές του Ελικώνα.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
147

Φορμά
8mm