Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από το λιμάνι της Πάτρας την μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου όπου διακρίνουμε ένα εμπορικό πλοίο και γερανούς στην προκυμαία. Στο επόμενο πλάνο ένας αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού συνοδευόμενος από μια γυναίκα περνάει μπροστά από μια φρεγάτα και ερχόμενος προς τον φακό διακρίνουμε τα διακριτικά του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού στο πηλήκιο του.

Στην συνέχεια του φιλμ μεταφερόμαστε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας όπου παρακολουθούμε λήψεις από την κίνηση των οχημάτων και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό κατά μήκος του δρόμου.

Πλέον βρισκόμαστε στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών όπου στην συντροφιά προστίθεται άλλο ένα μέλος. Οι τρεις τους χαλαρώνουν σε κάποιο καφέ.

Ο φακός βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας απαθανατίζοντας ηλικιωμένους στα παγκάκια, τους φοίνικες που κοσμούν την πλατεία, υπαίθριους πωλητές μπαλονιών και μικρά παιδιά που παίζουν ξέγνοιαστα στην παιδική χαρά και πλήθος κόσμου, με φόντο το θόλο από το μέγαρο του Γκολφινόπουλου και το χάλκινο ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού (έργο του Αντώνη Σώχου, 1923).

Το φιλμ κλείνει με τον κινηματογραφιστή να ακολουθεί τον αξιωματικό στα σοκάκια της πόλης, με τελευταίο πλάνο την συνάντηση του με άλλους αξιωματικούς καθώς αναχωρούν.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
87

Φορμά
8mm