Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Σκιάθος είναι νησί του συμπλέγματος των Σποράδων στο Αιγαίο Πέλαγος, στην Ελλάδα. Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται σε ένα πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την Σκιάθο.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από ένα πλοίο με το οποίο διασταυρώνεται με το πλοίο που επιβαίνει, πλάνα επιβατών, καθώς και κάποια σημεία της Μαγνησίας, από την οποία απομακρύνεται. Εικόνες από τον φάρο στην άκρη του Παγασητικού κόλπου και το χωριό Τρίκερι το οποίο είναι χτισμένο σ’ ένα ύψωμα πίσω από τον φάρο.

Το ταξίδι συνεχίζεται, οι επιβάτες το απολαμβάνουν, προσεγγίζουμε το λιμάνι της Σκιάθου, βλέπουμε ήδη τα πρώτα κτίσματα, παραθαλάσσια και μέσα στο πράσινο παλιά αρχοντικά και σύγχρονες κατοικίες. Ένα πανοραμικό πλάνο στο λιμάνι, στην κίνηση της κάμερας διακρίνουμε σε λόφο τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου με τον Πύργο του Ρολογιού, καΐκια και βαρκούλες δεμένα στο λιμάνι και τον λιμενοβραχίονα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
122

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Καλοκαιρινή εκδρομή στην Σκιάθο της Περιηγητικής Λέσχης Βόλου, κάπου στο 1970. Διακρίνεται το Τρίκερι πάνω στο βουνό και το Λιμάνι η Αγία Κυριακή. Επίσης και ο φάρος στην μύτη του Παγασητικού κόλπου. Μετά προσεγγίζουμε την Σκιάθο.

Τα πλοία που διασταυρώνονται πρέπει να είναι το Ε/Ο Θήρα με το Ε/Ο Ρήγας.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος