Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο Βόλος είναι πόλη, στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας Θεσσαλία, κτισμένη στο πιο εσωτερικό τμήμα του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πήλιο.

Βρισκόμαστε στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, όπου βλέπουμε μητέρες και μαθητές να περιμένουν να αρχίσει ο αγιασμός, που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δύο αγοράκια μοιάζουν να λογομαχούν ήπια, μια μητέρα αναλαμβάνει να διευθετήσει το θέμα τους.

Αμέσως μετά πλάνο στην είσοδο του σχολείου, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι δάσκαλοι με τον Αρχιμανδρίτη Μουρτζούκο που τελεί τον αγιασμό. Έπαρση της Ελληνικής σημαίας και στο άνω μέρος της εισόδου του κτιρίου η επιγραφή «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Γονείς και μαθητές παρακολουθούν την τελετή που τελειώνει, χειροκροτούν, ένας δάσκαλος κάνει μια ανακοίνωση, οι μαθητές σκορπίζουν αναζητώντας τους συνοδούς τους και αναχωρούν από το σχολείο.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
65

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


15 Σεπτεμβρίου 1969. Αγιασμός έναρξης Σχολικής χρονιάς, 1η Δημοτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Το σχολείο στην παλιά του μορφή, πριν ακόμη κατασκευαστεί το Υπόστεγο.

Διευθυντής: Δημήτριος Λαμπαδάρης, Δασκάλα: Μαίρη Ματζώρου. Στον Αγιασμό ο Αρχιμανδρίτης Μουρτζούκος, εφημέριος του Αγίου Νικολάου Βόλου
Αποστολέρης Κωνσταντίνος