Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Επίδαυρος είναι δήμος του νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο, στην Ελλάδα.

Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, ένα από τα σπουδαιότερα μνημειακά σύνολα της χώρας, αφιερωμένο στο θεό της Ιατρικής Ασκληπιό. Το ιερό αποτέλεσε το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου και σηματοδότησε την μεγάλη αξία του ιερού, τόσο για τις θεραπευτικές πρακτικές όσο και ως τόπος λατρείας και Πολιτισμού, μιας και στον ευρύτερο χώρο περιλαμβάνεται και το Αρχαίο θέατρο, Ωδείο, Στάδιο κλπ.

Η αδελφή του κινηματογραφιστή μαζεύει αγριολούλουδα που έχουν φυτρώσει ανάμεσα στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, ενώ ο πατέρας του κινηματογραφιστή περπατά στο σημείο που υπήρχε το Αρχαίο στάδιο του Ασκληπιείου. Στην ίδια περιοχή δύο τουρίστριες θαυμάζουν ό,τι έχει απομείνει στο αρχαίο συγκρότημα και διαβάζουν τουριστικούς οδηγούς, ενώ καθώς φεύγουν δέχονται κέρασμα από τη μητέρα του κινηματογραφιστή.

Στη συνέχεια ο πατέρας του κινηματογραφιστή κοιτάζει την προτομή του μεγάλου Έλληνα Μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου και στο επόμενο πλάνο βλέπουμε την είσοδο.

Ο χώρος είναι κατάφυτος από εσπεριδοειδή δέντρα για τα οποία η Αργολίδα είναι ιδιαίτερα εύφορη και θεωρείται μεγάλη εξαγωγική δύναμη για τη χώρα.

Η περιήγηση ανάμεσα στα ερείπια συνεχίζεται, ένα γενικό πλάνο του Σταδίου, ένα πανοραμικό του Ωδείου, αμυγδαλιές ανθισμένες, στο φόντο μικροί και μεγαλύτεροι ορεινοί όγκοι, ένα σκυλάκι κουνάει χαρούμενα την ουρά του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
126

Φορμά
8mm