Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Ναύπλιο είναι πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο και είναι ο κυριότερος λιμένας της ανατολικώς. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ο κινηματογραφιστής, από το λιμάνι του Ναυπλίου μας δίνει αρχικά σε γενικό πλάνο, το -εμβληματικό για την πόλη- παλαιό Ενετικό Φρούριο Μπούρτζι και στην συνέχεια με zoom in διακρίνουμε λεπτομέρειες του κάστρου, στο βάθος βουνά της νότιας Αργολίδας.

Η κάμερα γυρνά και στο κάδρο μας μπαίνει το άλλο ιστορικό ενετικό φρούριο του Ναυπλίου, το Παλαμήδι αλλά και η αρχαία ακρόπολη του Ναυπλίου, η Ακροναυπλία, ανάμεσα στα τείχη της οποίας διακρίνουμε τον Παλιό Πύργο με το ρολόι της πόλης. Επίσης διακρίνουμε τις υποδομές του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία και το πανοραμικό πλάνο τελειώνει εκεί που αρχίζει ο δρόμος για τον Γύρο της Αρβανιτιάς, ο οποίος οδηγεί στην ομώνυμη παραλία και με ένα τουριστικό καΐκι που μεταφέρει τους επιβάτες του στη νησίδα με το Μπούρτζι.

Πλάνο ξανά στα τείχη του Παλαμηδίου, στέγες από νεοκλασικά κτίσματα της πόλης. Αμέσως μετά βρισκόμαστε στο λιμάνι, αυτοκίνητα, λεωφορεία, σύγχρονα και παλαιότερα κτίρια, που φιλοξενούν εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες και άλλες τουριστικές δομές. Δυτικότερα του λιμανιού δεσπόζει ένα τριώροφο με τοξωτά ανοίγματα ισογείου και διάκοσμο με όλα τα μορφολογικά στοιχεία του νεοκλασικού ρυθμού, και σ’ ένα κλαδί ένα πουλάκι.

Για το τέλος ένα ακόμα πανοραμικό πλάνο του Παλαμηδίου και της Ακροναυπλίας, στο λιμάνι μικρά και μεγάλα σκάφη, περαστικοί και καθήμενοι σε παγκάκια.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
200

Φορμά
Super 8mm