Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τον γλυπτό διάκοσμο και την επιβλητική πρόσοψη με τους Ιωνικού ρυθμού κίονες ύψους 45 μέτρων χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο. Το Βρετανικό μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1759 στο μέγαρο Μονταγκιού στο Μπλούμσμπερυ και είναι το παλαιότερο μουσείο στον κόσμο με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο φακός καταγράφει παρκαρισμένα οχήματα, νεαρά άτομα στα σκαλιά του μουσείου και μια κοπέλα που απαθανατίζει τον θυρωρό και σημεία ενδιαφέροντος στην στοά πριν την είσοδο στο παγκοσμίου φήμης μουσείο. Στην συνέχεια του φιλμ ακολουθεί επισκέπτες που ανεβαίνουν βιαστικά την σκάλα για να χαθούν λίγο μετά σ' ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και την ιστορία.

Φεύγοντας από το μουσείο η περιήγηση συνεχίζεται στην Λεωφόρο Μπέντφορντ όπου παρακολουθούμε πλάνα από μια πολυκατοικία με στοιχεία μπαρόκ στην αρχιτεκτονική της και ακολούθως λήψεις από την πλατεία Μπέντφορντ (1776 - 1780) όπου ο φακός κινείται κατά μήκος των ομοιόμορφων προσόψεων με στοιχεία γεωργιανής αρχιτεκτονικής.

Το φιλμ κλείνει με λήψεις από το διοικητικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1932 - 1937) αρχιτεκτονικής αρτ ντεκό, αποτελούμενο από 18 κολέγια και 9 ινστιτούτα.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
131

Φορμά
8mm