Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από την πλακόστρωτη Πλατεία Βενιζέλου, (πρώην Συντριβανίου και παλιότερα Μαυροβουνίου) όπου ο Βενιζέλος εκφωνούσε τους πολιτικούς του λόγους. Μια άμαξα κινείται εντός της πλατείας, περνάει μπροστά από την οδό Ζαμπελίου και την οδό Χάληδων προσπερνώντας το βομβαρδισμένο από τους γερμανούς κτίριο.

Στην πορεία του φιλμ πλάνα από την Ακτή Τομπάζη με το μεγαλόπρεπο Γιαλί τζαμί (17ος αιώνας) αφιερωμένο στον Κιουτσούκ Χασάν πασά και στο βάθος η Ακτή Κουντουριώτη όπου διακρίνουμε το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στο ξεκίνημα της οδού Αγγέλων. Ακολούθως, πανοραμικά πλάνα του ενετικού λιμανιού με αφετηρία το Γιαλί τζαμί έως και το Ενετικό φρούριο Φιρκά.

Επιστροφή στην πλατεία Συντριβανίου και αμέσως μετά ο φακός ακολουθεί έναν αμαξά όπου σταματά μπροστά από το παλιό Ιμαρέτ (πτωχοκομείο) όπου κατόπιν φιλοξένησε το παλιό «Caprice» και την ιστορική ταβέρνα Κάβουρας.

Η περιήγηση συνεχίζεται με πλάνα μέσα από τα σοκάκια της πόλης όπου η αρχιτεκτονική των κτιρίων εντυπωσιάζει, ένα κράμα Κρητικών, Οθωμανικών και Ενετικών στοιχείων.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
130

Φορμά
8mm