Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα και είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε συνεργασία με κάθε προοδευτική, δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου, ενάντια στην πολιτική του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα , πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978, στην Κούβα.

Πλάνα μέσα από το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής κι όπως διασχίζει το δρόμο βλέπουμε μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες κι άλλα μεγαλύτερα κτίρια, παιδάκια που ξεχύνονται και χαιρετούν τα μέλη της αποστολής.

Άφιξη σ’ ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο προφανώς θα γίνει κάποια δράση στα πλαίσια του Φεστιβάλ, με ένα έγχρωμο πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα στον εξωτερικό του χώρο.

Ένας εγγαστρίμυθος με την κούκλα του, διασχίζει τον δρόμο.

Βρισκόμαστε στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου, σ’ ένα έπιπλό του βλέπουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Τσε, ανάμεσα σε κάποια βιβλία και μια προθήκη.

Έξω παιδάκια παίζουν.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
44

Φορμά
Super 8mm