Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978 στην Κούβα.

Στην ταινία πλάνα από τις αντιπροσωπείες που έχουν φτάσει και στη συνέχεια, μέσα από το πούλμαν της ελληνικής αποστολής, παρακολουθούμε μια διαδρομή διασχίζοντας την κατάφυτη ύπαιθρο της Αβάνας, μέχρι που φτάνουμε σε μία αμμώδη παραλία.

Κοντινό πλάνο στους καρπούς ενός πανύψηλου κοκοφοίνικα.

Μια γεμάτη παραλία από κολυμβητές και παρέες που απολαμβάνουν τον ήλιο, ή τον ίσκιο κάτω από τους φοίνικες, παιδάκια με σωσίβια, πλαστικές βαρκούλες και επιστροφή στο πούλμαν, απ’ όπου κι ορισμένα ακόμα πλάνα από τα μέλη της αποστολής.

Παρατηρούμε ότι προηγούνται του πούλμαν δύο συνοδοί μοτοσικλετιστές.

Στη συνέχεια βλέπουμε νεόκτιστες πολυκατοικίες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένα κοντινό πλάνο από έναν άντρα, μέλος της Ελληνικής αποστολής, ο οποίος φοράει ένα κασκέτο που γράφει ΟΔΗΓΗΤΗΣ και χαμογελά.

Το πούλμαν διασχίζει την καταπράσινη ύπαιθρο της Αβάνας με καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου και συστάδες φοινίκων και άλλων δέντρων. Αγροτόσπιτα, μικρές καλλιέργειες κι ένα γενικό πανοραμικό πλάνο της Κουβανικής πεδιάδας.

Ακόμα και τα προάστια της Αβάνας είναι στολισμένα στα χρώματα του Φεστιβάλ με κατασκευές και πολύχρωμες σημαίες.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
128

Φορμά
Super 8mm