Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978 στην Κούβα.

Η ταινία ανοίγει με δύο λάβαρα με το σύμβολο του Φεστιβάλ, μια ταμπέλα που γράφει «Joven del mundo» (Νέοι του κόσμου), μια άλλη ταμπέλα με το μήνυμα «Cuba es tu casa” (Η Κούβα είναι το σπίτι σας).

Στο επόμενο πλάνο, μέσα από το πούλμαν της ελληνικής αποστολής, η οποία αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη που έφτασε στην Αβάνα, βλέπουμε παιδιά, ντυμένα με τα χρώματα της σημαίας της Κούβας, να υποδέχονται τις αντιπροσωπείες κουνώντας κόκκινα μαντίλια και κουβανέζικα σημαιάκια.

Στη συνέχεια βλέπουμε μία μεταλλική κατασκευή διακοσμημένη με έργα που απεικονίζουν, το σύμβολο του Φεστιβάλ, το περιστέρι ως σύμβολο της Ειρήνης κ.α., σημαίες όλων των χρωμάτων ανεμίζουν κι ένα κοντινό σε μια όμορφη νέα Κουβανή. Και πάλι παιδάκια με σημαιάκια της Κούβας, ένας εργάτης ολοκληρώνει την μεταλλική κατασκευή, προσθέτοντας σημαίες.

Το επόμενο πλάνο έχει ληφθεί από τον εξώστη ενός σχολείου, όπου φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπείες, πλάι σε πλήθος Κουβανών με σημαιάκια, οι οποίοι υποδέχονται τις αντιπροσωπείες που εξακολουθούν να φτάνουν.

Τελευταίο ένα γενικό πλάνο του σχολείου, από το δρόμο, με τους κατάμεστους εξώστες από τους οικοδεσπότες Κουβανούς, όπου βλέπουμε κρεμασμένη μια Ελληνική σημαία.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
92

Φορμά
Super 8mm