Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ακρόπολη είναι ο ιερός βραχώδης λόφος της Αθήνας, ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης και ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας.

Η Ακρόπολη απρόσιτη απ’ όλες τις πλευρές εκτός της δυτικής, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, η διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια, τα οποία βλέπουμε στο πρώτο πανοραμικό πλάνο της ταινίας μαζί με Ναό της Αθηνάς Νίκης. Στο τέλος του πλάνου βλέπουμε μέρος του επιστύλιου του Παρθενώνα. Το δεύτερο πλάνο καταγράφει ειδικά τον Ναό της Αθηνάς ή Απτέρου Νίκης.

Στη συνέχεια η εικόνα γεμίζει με τον Παρθενώνα, του πιο φημισμένου Δωρικού Ναού της αρχαιότητας, ο οποίος είναι κτισμένος εξ ολοκλήρου από μάρμαρο. Λεπτομέρειες από το επάνω μέρος των κιόνων, το επιστύλιο, τις μετόπες, το γείσο, το αέτωμα και τα γλυπτά που αυτό περιλαμβάνει.

Απέναντι και νοτιοδυτικά της Ακρόπολης βλέπουμε τον λόφο Φιλοπάππου ή λόφο Μουσών και στην κορυφή του διακρίνεται το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά την Ρωμαϊκή περίοδο. Δυο περιστέρια φλερτάρουν πάνω στο τείχος.

Ένα τελευταίο πλάνο από τους κίονες του μεγαλειώδους Παρθενώνα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
64

Φορμά
8mm