Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Τολό είναι χωριό του νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο στην Ελλάδα, κτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου.

Βρισκόμαστε σε αμμώδη παραλία του χωριού και βλέπουμε σε ένα πανοραμικό πλάνο τον Αργολικό Κόλπο, αγκυροβολημένες βάρκες, τη βραχονησίδα Ρόμβη και καταλήγουμε σε παραλιακό εστιατόριο, όπου παρέες τρώνε, πίνουν, συνομιλούν, απολαμβάνουν το τοπίο.

Ένα αγκαλιασμένο, γελαστό ζευγάρι μέσης ηλικίας περπατά στην παραλία, ο άντρας κάποια στιγμή σκύβει, παίρνει ένα βότσαλο και μ’ έναν ειδικό τρόπο το πετάει στη θάλασσα, ώστε αυτό να γκελάρει στην επιφάνεια της μερικές φορές πριν βυθιστεί.

Επόμενο πλάνο στην είσοδο της ταβέρνας του Σπιθούρη (σύμφωνα με πληροφορίες ντόπιων), όπου τρεις άντρες, οι Λάμπης Κουμπής, Μανώλης Σγουρός και Κώστας Νιώτης, χορεύουν κάποιον παραδοσιακό χορό, άλλος κάθεται σε τραπεζάκι και πίνει ελληνικό καφέ, στον τοίχο αναρτημένη μια αφίσα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που καλεί σε Πανελλήνιο έρανο και μια διαφημιστική ταμπέλα του καταστήματος πωλήσεως ηλεκτρικών ειδών «ΡΑΔΙΟ ΦΡΕΝΤΖΟΥ».

Τελευταίο πλάνο ο καταστηματάρχης φέρνει κέρασμα σε δίσκο στους τρεις χορευτές.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Βερνίκος Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
119

Φορμά
16mm