Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Γκίζα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, περισσότερο γνωστή ως περιοχή στην οποία βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία στον κόσμο, όπως οι Πυραμίδες. Οι Πυραμίδες ήταν τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ και κτίστηκαν με σκοπό να στεγαστεί η μεταθανάτια ζωή τους.

Πρώτο πλάνο στην ταινία μια οδική ταμπέλα στα αραβικά. Βρισκόμαστε σε κάποια όαση στην έρημο, καθ’ οδόν προς τη Νεκρόπολη της Γκίζας, που αποτελείται από τις Πυραμίδες και άλλα μνημεία.

Συναντιόμαστε με ένα λεωφορείο της εποχής, ενώ διασχίζουμε το δρόμο ανάμεσα στην έρημο και βλέπουμε μια ατέλειωτη σειρά στύλων μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Φτάνουμε στις Πυραμίδες, με δέος αντικρίζουμε πρώτη μπροστά μας την Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, ύψους 147 μέτρων, καλύπτει επιφάνεια 54.000 τ. μ. που αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αριστερά στην εικόνα η μόλις 3 μέτρα χαμηλότερη, Πυραμίδα του Χεφρήνου και δεξιά η ακόμα χαμηλότερη Πυραμίδα του Μυκερίνου. Διακρίνονται κάποιες ακόμα μικρότερες Πυραμίδες ή τα ερείπιά τους.

Μια γυναίκα κινηματογραφεί από απόσταση την περιοχή, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ ένας άντρας συλλέγει λίγη άμμο της ερήμου, έξω από ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
116

Φορμά
8mm