Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Αχίλλειον είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του Ιονίου νησιού Κέρκυρα, στην Ελλάδα. Βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Γαστούρι και είναι το ανάκτορο που έχτισε η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ που έμεινε γνωστή ως η θλιμμένη βασίλισσα Σίσσυ.

Πρώτα πλάνα της ταινίας κάποιοι τουρίστες κοιτούν έναν χάρτη, ένα παλιό μπλε λεωφορείο, μια μικρή υπαίθρια αγορά ρούχων, απέναντι καταστήματα με εμπορεύματα στις προσόψεις, καταναλωτές, περαστικοί.

Ακολουθεί μια ορχήστρα με οργανοπαίκτες και μερικά αγόρια και κοπέλες με μαντίλια, ντυμένοι όλοι με την παραδοσιακή φορεσιά της Κέρκυρας. Σύντομα στον προαύλιο χώρο του Αχίλλειου πραγματοποιείται ένα γλέντι τοπικού χαρακτήρα με μουσική και χορό και οι επισκέπτες το παρακολουθούν.

Μια άποψη της πρόσοψης, του περιστυλίου και την αγαλμάτων της, πομπηιανού ρυθμού, επιβλητικής έπαυλης και των καταπράσινων κήπων.

Οι χοροί συνεχίζονται και μια επιγραφή μας ενημερώνει πως το ανάκτορο έχτισε η βασίλισσα Ελισάβετ, από το 1890-92, υπό την εποπτεία του βαρόνου Von Bucowitz.

Ορισμένα υπέροχα αγάλματα στους κήπους, εξαιρετικοί κίονες ιωνικού ρυθμού, και το σπουδαίο άγαλμα του τραυματισμένου Αχιλλέα.

Τέλος το πασίγνωστο όρθιο άγαλμα του Αχιλλέα και κοντινά στο πρόσωπό του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
86

Φορμά
Super 8mm